Dag 1 – Tiden og en fugls død

Første dag hvor jeg skal udleve min gamle drøm: at bo i en van med alle mine ting. Arbejde fra bilen hvor end jeg er og have min hverdag i den. I denne omgang de næste tre uger.

Jeg kørte hjemmefra efter arbejde og afskeden med min dejlige kæreste var sværere end jeg havde regnet med. Vi har lige haft en fantastisk tur i bilen i to uger og det virkede mærkeligt at skulle køre alene. Men heldigvis skulle vi lige spise sammen i bilen, hvor det gik op for mig at jeg var ved at køre uden mit pas. Det var kun fordi jeg googlede ‘indrejse Tyskland’ og Google foreslog ‘ indrejse i Tyskland uden pas’ at jeg kom til at tænke på det. SUPERheldigt!

Efter farvelkys og tårer kørte jeg mod Rødby. Der kunne mærke drømmen som nu var ved at gå i opfyldelse. Det føltes godt!

110 km/t sol og grønne marker. Sydpå. Så BAM! En fugl kommer ind fra højre og rammer min forrude med en lyd som giver mig kvalme lang tid efter. Først den umiddelbare forskrækkelse. Tanken om hvis ruden var gået i stykker. Og så den dårlige samvittighed og kvalmen. Lyden der bliver ved at ekkoe i bilen.
Jeg slår aldrig dyr ihjel med vilje eller bidrager til at de skal dø. Jeg bærer edderkopper forsigtigt ud hvis de er kommet for tæt på min kæreste.
Hvor blev du af? Spørger hun fordi jeg er stoppet op for at redde en bille op fra en vandskål til hunde ude foran en butik. Jeg ved godt at det virker lidt skørt… man må godt grine af mig. Også når jeg tænker, at jeg udsætter dyr for fare fordi jeg har købt en bil. Og jeg rent faktisk overvejer om det var en fejl overhovedet at købe den. Også når jeg vasker insekter af forruden. Der må grines igen og himmelvendte øjne er også ok. Men det er sådan jeg er. Jeg er overbevist om at et dyrs liv, uanset hvor lille det er, er lige så meget værd som mit.

Jeg har levet 50 år. Jeg ved ikke hvor længe den fugl fik lov til at leve men det kan nok ikke sammenlignes.

50 år kan sættes i perspektiv. For eksempel når radioværten spiller et nummer med Ibens. Et af mine favorit danske bands. Og spiller nummeret fordi det er 25 år siden de udgav deres debutalbum. 25 år!!! Det er halvdelen af mit liv! Så for halvdelen af mit liv siden hørte jeg ‘Ølstykke i november’ første gang og blev fan. Det føles som om det var… kun 24 år siden…

Nu sidder jeg på en restaurant i Lübeck og ser Danmark spille mod Rusland. Sidst så jeg dem spille mod Rusland (USSR) var i parken i 1985 og de vandt 4-2. Det er så 36 år siden.

Tiden går og måske skriver jeg om fem minutter og så er det 75 år siden?

Gad vide hvor gammel fuglen ville være blevet hvis jeg ikke havde kørt på den vej på det tidspunkt? Og gad vide hvor gammel billen når at blive (hvis den ikke kaster sig overmodigt ned i en anden vandskål) og hvad mon den får udrettet i sit liv?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *